Lista zakupów:
- Tuńczyk w sosie własnym - 5,39
- Kukurydza słodka - 2,25
- Ryż Biały - 1,69
- Ogórek zielony - 1,89
- Majonez (u mnie Winiary) - 7,49
RAZEM = 18,71 zł
Składniki:
- puszka tuńczyka w sosie własnym ( najlepiej w kawałkach)
- puszka kukurydzy słodkiej
- jeden średni ogórek
- 2 torebki ryżu
- ok. 2-3 łyżek majonezu ( jak kto lubi)
- sól i pieprz (do smaku)
Krok 1. Gotujemy 2 torebki ryżu w lekko posolonej wodzie przez ok. 15
minut. Następnie do odcedzamy, wrzucamy do miski i
pozostawiamy do ostygnięcia.
Krok 2. Odcedzamy kukurydzę i w rzucamy do miski z ryżem.
Krok 3. Obieramy ogórka, kroimy go w drobną kosteczkę i wrzucamy do miski.
Krok 4. Dodajemy odcedzonego tuńczyka do pozostałych składników.
Krok 5. Dodajemy ok 2- 3 łyżek majonezu, w zależności ile kto lubi. Do
tego jeżeli chcemy trochę pieprzu i soli
Krok 6. Mieszamy wszytko razem. Gotowe ! Enjoy!
Można jeszcze dodać drobno posiekaną, niewielką cebulkę ;)
OdpowiedzUsuńPrawda! I będzie jeszcze pyszniejsze :)
OdpowiedzUsuń